Two Birds och Dig This firar totalt 14 år som spel!

Regulatory 2023-05-16 13:08:57

Safe Lane Gamings dotterbolag Raketspel firar denna veckan 10-årsjubileum för sitt mobilspel Two Birds samtidigt som Dig This fyller 4 år. 

Two Birds är ett ordspel där spelare spelar mot andra spelare genom att skapa ord av bokstäver som ligger på ett spelbräde. Spelet finns tillgängligt på Android och iOS för att ladda ner och spela.

“Two Birds är det spel som vi haft igång längst och vi har en mycket trogen skara användare som fortsätter att uppskatta detta utmanande och strategiska ordspel. Vi hoppas att spelet ska fortsätta att vara lika uppskattat i 10 år till” säger Per Ekstig, CTO på Safe Lane Gaming. Per har varit med i utvecklingen av spelet från allra första start.

Dig This är ett grävarspel där spelarna ska få bollen att hamna i koppen genom att gräva i sand och få bollen att falla ner till rätt plats. Spelet finns tillgängligt på Android och iOS och är bolagets mest framgångsrika spel hittills, alla kategorier. Spelet har idag över 7000 banor och har laddats ner mer än 125 miljoner gånger!

“Dig This visar att de spel vi utvecklar har lång livslängd och kan engagera många spelare över tid och på så sätt också skapa bra förutsättningar för oss att investera i nya spelidéer.” säger Johan Henkow, COO på Safe Lane Gaming.

Safe Lane Gaming har en uttalad strategi kring egenutvecklade mobilspel där nuvarande fokus ligger på att släppa spel tillsammans med externa publishers.

“Vi är stolta över alla våra spel och firar gärna deras årsdagar. Vi har fokus på att bygga spel som ska leva många år, vilket siffrorna visar på. För att spel ska ha lång livstid krävs en bra spelmekanik, men också ett speldjup. Bra exempel på detta i Two Birds är att du möter andra spelare från hela världen och får nya utmaningar genom tillgängliga motståndare. I Dig This släpper vi löpande nya banor för våra användare att utmana sig själva i.” säger Arvid Klingström, CEO Safe Lane Gaming

Mer info om Two Birds

Mer info om Dig This

Two Birds och Dig This fyller år