Safe Lane träffar avtal med sydkoreansk samarbetspartner och tar steget in i Asien.

Press release 2021-02-08 15:16:52

Safe Lane Gaming (SLG) har träffat ett samarbetsavtal med det sydkoreanska spelföretaget IOI Games Inc (IOI). Avtalet löper på tillsvidare och syftar till att IOI ska bistå SLG med utvecklingen och förädlingen av MMORPG-spelet Battle Camp.

Avtalsupplägget inbegriper att IOI:s duktiga utvecklare, mot en fast månadsersättning, framöver kommer att arbeta sida vid sida med SLG:s utvecklingsteam för att förädla Battle Camp. Under 2021 kommer Battle Camp att kontinuerligt uppdateras och utökas för att engagera existerande och attrahera nya användare.  SLG har bl.a. som plan att utöka shoppen med kostymer och andra attribut. Den här formen av in-app köp är populärt i dagens spelvärld. Stora aktörer som Fortnite och Counter Strike genererar stora intäkter genom den här formen av transaktioner. 

Om IOI Gaming Inc
IOI styrs av CEO Bae Sung Gon och ingår i ett konsortium tillsammans med systerbolagen Spingcomes, Newfo och Nbro. Inom konsortiet finns dussintals spel som har passerat den magiska gränsen på 10 miljoner nedladdningar. Det är ett företag med välmeriterade utvecklare som nu kommer att jobba tillsammans med SLG framöver.

Jesper Nord, CEO:
“Vi ser stora möjligheter att ta Battle Camp till nästa nivå och i och med detta samarbete skaffar vi oss bredare kompetens och kunskap inom spelutveckling på en väldigt intressant marknad där vi planerar att bli större. Vi ser detta samarbetsavtal som ett steg mot att på sikt etablera fysisk närvaro i Asien. IOI är en beprövad aktör och vet vad som krävs för att lyckas på sin enorma hemmamarknad och vår förhoppning är utöver att utveckla själva spelet även att med IOI:s hjälp utöka användarbasen för Battle Camp i Sydkorea.” 
 

Release