Safe Lane Gaming inleder samarbete med Republiken – ska öka antalet nedladdningar

Press release 2021-02-16 11:19:42

Safe Lane Gaming AB (SLG) inleder samarbete med den digitala marknadsföringsbyrån Republiken, för att öka nedladdningarna av SLG:s spel på den internationella marknaden. Samarbetet är en del i SLG:s tillväxtstrategi och ska bidra till framgången för de spel som förvärvas.

Jesper Nord, CEO, SLG:
“Republiken är vana vid att arbeta med tillväxtföretag och har lagt upp en ambitiös och kostnadseffektiv plan för att driva nedladdningar av våra spel. De kommer vara en viktig partner för vår fortsatta tillväxt på den internationella marknaden där vi kommer att börja med att fokusera på Europa och Amerika”

Marknadsföringsarbetet kommer initialt fokusera på att driva nedladdningar av SLG:s spel Battle Camp, Idle War Camp och Death Dungeon. Men även hjälpa oss att optiera annonsintäker i våra spel då detta är en viktigt inkomst kanal för oss idag och kommer växa framöver när vi förvärvar allt fler spel. Vi letar även samarbetspartners i Asien, då vi vet att expertis i den världsdelen kommer vara av vikt för SLG. Vi vet redan idag att behovet av lokalt språk och att synas på andra tjänster som Baidu eller Qzone och Naver Cafe, då de har ett stort antall användare på den Asiatiska marknaden.

Jonatan Sundemo, vd, Republiken:
Vårt arbete handlar om att optimera SLG:s spel och annonser på de marknadsledande annonsplattformar som finns idag samt stötta i arbetet med att skapa en kommunikation som attraherar fler spelare. SLG har gjort ett bra jobb hittills på den fronten och vi ser stora möjligheter att öka tillväxten genom vår expertis. Att kliva på SLG:s tillväxtresa ska bli riktigt spännande, säger Jonatan Sundemo, vd, Republiken.”

Om Republiken
Republiken skapar digitala affärer för tillväxtföretag genom webbutveckling och digital marknadsföring. Den digitala marknadsföringsbyrån har 10 medarbetare och kontor i Göteborg.

Release