Safe Lane Gaming – Battle Camp når 200% ROI under april.

Regulatory 2021-04-30 10:02:38

Stockholm 30 April

Den 24e mars 2021 meddelade vi här att Battle Camp ökar sina inkomster i början av Q1 jämför med Q4 (2020) och att SLG Operations arbetar med att utveckla annonseringen för att locka nya och gamla spelare.

Vi ser preliminärt att under april uppgick ROI (return of investment) på nedlagd spenderad krona för marknadsföringen till ca 200% och i mars till närmare 100% beräknat på de spelare som installerat Battle Camp under aktuell månad. Vi ser idag att marknaden inte är mättat och därför ökas budgeten successivt och kontrollerat för marknadsföringen.

Försäljning genom In-app köp och In-game annonsering
Flertalet spelare stannar längre än en månad i Battle Camp. De fortsätter spendera pengar genom att köpa tillbehör och tid genom att titta på annonser som ger olika fördelar i spelet. Vårt fokus idag är att att stärka upplevelsen än mer för nya spelare för att förlänga livstiden i spelet ytterligare. Målet med arbetet är att se bättre ROI över 30 dagar, men också LTV (life time value) för varje spelare.

Tidigare spelare
Battle Camp har lång historik och över 40 miljoner nedladdningar. SLG arbetar med att optimera såväl för nybörjare som för de mer avancerade spelarna, för att locka tillbaka dessa. Vår Game Designer, som arbetat med Battle camp i över 4 år, arbetar tätt med Community Manager och utvecklingsteamet i Sverige och Sydkorea för att optimera event och belöningar.

Belöningar.
För att bli starkare och få belöningar i Battle Camp behöver man klara uppdrag och vara med i våra rullande veckoevent. Incitamentet till att placera sig högt i eventen är att det ger mytiska (värdefulla) belöningar i form av monster. Det leder till att spelare triggas av att köpa tillbehör åt sitt lag för att nå bättre placeringar. Dessa mytiska monster gör ditt lag starkare och är därmed en kraftig morot hos spelarna till In-app köp.

Release