Safe Lane Gamings spel Battle Camp släpper en stor och efterlängtad uppdatering

Regulatory 2022-05-25 11:10:51

Under kvartal 2 är det dags för ytterligare ett stort steg i SLGs förvaltande och vidareutveckling av Battle Camp. Under kvartal 2 2021 tog dotterbolaget Battlecamp AB över drift och utveckling från tidigare ägare ett år senare lanserar vi nu en efterlängtat uppdatering, som spelarna inte fått på över 8 år. Det är en helt ny bana och 10 nya levels, med helt nya utmaningar för spelarna och som därmed ger ett större djup i spelet och förlänger dess livslängd. Syftet med utvecklingen är att öka engagemanget hos spelarna utöver de viktiga vecko- och säsongeventen som nämnts i tidigare pm (2022-01-28).

Bakgrunden ligger i det fortsatt fantastiska engagemanget från Battle Camps community. De kundundersökningar som görs löpande har gått från ca 300 svarande till över 1500 vid den senaste mätningen sedan övertagande hösten 2020. Utöver detta har spelets community-engagemang uppskattningsvis ökat med ca 300%. I stort efterfrågas fler utmaningar och nytt content (innehåll) i spelet, därför lanseras vi inom kort 2nd Chamber.

Utöver arbetet med content i spelet, så har även en serveroptimering genomförts för att förbättra prestanda och spelupplevelse, men också för att minimera bolagets serverkostnader. Sedan förvärvsdatumet har Battlecamp AB sänkt kostnaderna med 50% från ca 230 000 per månad till 120 000.

“Hela teamet arbetar för fullt med nya spännande utmaningar för våra spelare jämsides med våra framgångsrika vecko event. Vi tror starkt på att satsa på att få tillbaka tidigare engagerade spelare som vi vet har saknat den här typen av aktiv utveckling av spelet innan Safe Lane Gaming tog över.” /Nicklas K Hagström, COO Battlecamp AB

Release