Safe Lane Gamings månadsuppdatering kring Battle Camp – fortsatt bra försäljning i April och Maj

Regulatory 2021-05-27 13:49:18

Stockholm 27 maj

Preliminära siffror visar att försäljningen i spelet Battle Camp ökar med 20% i april, vilket är högt över vårt mål för året när vi mäter månad för månad. Våra event påverkar försäljningen och vi optimerar dessa vecka efter vecka. I maj har två nya event testats och man ser preliminärt att intäkterna fortsätter att öka. Battle Camp har idag en stabil DAU (daily active user) kring 14 000.

Förbättringar
Teamet har under våren bland annat arbetat med att stabilisera servrar och stävja fusk i spelet. Det sistnämnda har gjorts genom ett samarbete med det Sydkoreanska företaget LiApp och installationen av deras tredjepartslösning.

De insatser som görs påverkar spelets community till det bättre och allt fler tidigare spelare återvänder. Battle Camp är ett multiplayer online spel där spelare har träffats i flera år, det skiljer sig ifrån andra mobilspel på detta sätt. I Battle Camp skaffar man vänner för livet och fortsätter bygga på sitt lag i flera år.

Community
Battle Camps unikitet ligger till mångt och mycket i spelets community. Det här särskiljer Battle Camp markant mot större delen av mobilspelsmarknaden. Det finns många kända exempel på samma fenomen när man tittar på pc- och konsolspel, exempelvis World of Warcraft, Dota 2 och inte minst Counter Strike. I Battle Camps starka community finns svaret på hur ett spel från 2013 fortfarande kan generera en hög och ökande omsättning. Spelarna vill helt enkelt kommunicera, interagera och socialisera. Det här ger SLG en bra möjlighet att komma närmare sina spelare. Synergin är uppenbar och under året kommer vi se nya utvecklingar av spelet, som helt bygger på kommunikationen med just communityn. 

Nya spelare
Teamet bakom Battle Camp arbetar även med spelupplevelsen för de nya spelarna, då man vet att de har potential att bli trogna användare. Det har till exempel upprättats ett mentorsprogram i spelet, där rutinerade spelare blir belönade genom att hjälpa nya spelare. 
Genom Safe Lane Gamings insatser går det idag att se en ökad försäljning och engagemang i sociala kanaler. Battle Camp har över 900 000 följare på sociala medier och över 40 miljoner nedladdningar sedan starten 2013. Att tidigare spelare återvänder är väldigt positivt, samtidigt som det arbetas på att ge nya spelare en upplevelse i världsklass!

*siffrorna är preliminära och kan avvika +/- 5 % och ej fullständig utbetalda av våra leverantörer (App Store, Google Play och Amazon) och ej granskade av bolagets revisor.
  

Release