Safe Lane Gamings dotterbolag Raketspel ökar omsättning och EBITA under augusti

Regulatory 2021-09-01 14:56:07

Med bakgrund av det nya spelsläppet som skedde i mitten av augusti meddelar Safe Lane Gaming att det helägda dotterbolaget Raketspel kan rapportera preliminära siffror om 4,1 MSEK* i omsättning och 3,6 MSEK* i EBITA under augusti månad.

Ökningen är främst drivet av det nya spelet Castle Raid! som toppat Google Play och App Store, vilket är lanserat med publishern Voodoo.

I och med Raketspels starka resultat, tillsammans med koncernens andra dotterbolags prestationer, fortsätter Safe Lane Gaming att arbeta mot det tidigare kommunicerade målet att under H2-21 nå ett EBITDA-resultat om 30-35 MSEK.

Johan Henkow VD Raketspel
"Vi har hunnit med en hel del hittills under Q3:Lanseringen av Castle Raid! har gått mycket bra vilket visat sig både i att spelet toppat nedladdnigslistor världen över, samtidigt som spelet också levererat i ekonomiska termer. Vi kommer fortsätta att utveckla spelet, med en ambition om att skapa ytterligare djup för att motivera och engagera våra spelare under längre tid.

Mine Rescue! Har fortsatt att växa under Q2-Q3 men har ännu inte nått önskade marginalmål, vi fortsätter tillsammans med vår andra publisher Carry 1st att arbeta med att nå rätt balans i marknadsföring och monetisering. Med det sagt så ser jag fram emot att fortsätta på inslagen väg och en minst lika spännande höst!"

Jesper Nord VD Safe Lane Gaming
"En av anledningarna till förvärvet av Raketspel låg i den stora potential vi såg i teamet och hur vi tillsammans skulle kunna bygga en ännu starkare spelportfölj tillsammans, vilket vi nu bevisat! Det är glädjande att se att detta nu får utväxling efter det det hårda jobb som lagts ned för att göra Castle Raid! till den succé som det blivit. Jag ser fram emot en höst där Raketspel, och övriga dotterbolag, ska fortsätta kapitalisera på vår strategi att bredda Safe Lane Gaming-familjen med fler starka spel och förvärv."

*preliminära siffror kan komma att justeras, bolaget bildades i oktober 2020 och har därför inga jämförelse tal. 
 

Release