Safe Lane Gaming flyttar tillbaka Race This och planerar att jobba vidare med spelet

Regulatory 2024-05-06 13:30:00

Safe Lane Gaming har i samråd med Voodoo beslutat att publiceringsansvaret går tillbaka till bolaget när det gäller spelet Race This. Spelet lanserades tillsammans med förläggaren Voodoo under 2023 och har genomgått intensiva tester kring marknadsföring och intäktsoptimering de senaste 6 månaderna.

“Vi har länge velat uppdatera alla om nästa steg för Race This, men samtalen med Voodoo om hur vi går vidare har dragit ut på tiden. Jag är väldigt glad att vi nu är i mål och kan sätta igång våra fortsatta planer för spelet.” säger Arvid Klingström, VD Safe Lane Gaming.

Spelet visade positiva intäkter under december 2023 och under årets första kvartal har arbetet varit fokuserat kring uppskalning av spelets marknadsföring.

“Vi har inte sett att vi kan skala upp marknadsföringen och bibehålla lönsamheten på det sättet som samarbete mellan utvecklare och förläggare kräver. Vi har därför föreslagit för Voodoo att vi tar tillbaka spelet i egen regi med utgångspunkten att driva vidare spelet själva” berättar Arvid Klingström, VD Safe Lane Gaming.

“Just nu kommer vi se till att vi kan flytta tillbaka spelet till våra system samtidigt som vi nu tar fram en plan för hur vi tror att spelet kan vidareutvecklas, både vad gäller spelupplevelse och innehåll, men även titta på möjligheter för andra plattformar utöver mobilen” kommenterar Johan Henkow, COO Safe Lane Gaming

Race This finns tillgängligt på Apple Appstore och Google Play och har över 750 000 nedladdningar fram till dags datum. 

Safe Lane Gaming flyttar tillbaka Race This och planerar att jobba vidare med spelet