Safe Lane Gaming delger verksamhetsuppdatering

Regulatory 2022-07-05 13:56:13

Jesper Nord, vd på Safe Lane Gaming AB (publ) (”SLG”), delger idag marknaden en verksamhetsuppdatering om vad som har hänt senaste tiden och vad aktieägarna och andra intressenter kan förvänta sig kommande tid.

VD-kommentar:
Det har nu gått 6 månader in på 2022, en hektisk period där mycket har hänt och där vårt främsta fokus har varit att skapa rätt förutsättningar för framtiden. Det har handlat om att bygga en bra grund att utgå ifrån både vad gäller våra kommersiella som finansiella förutsättningar. Ett led och naturligtvis avgörande i det arbetet har varit att få ett listningsgodkännande från NGM Nordic SME, vilket var ett krav efter vårt s.k. omvända förvärv. Vidare har stor vikt lagts på att få en bättre kontroll på vår balansräkning och då främst lånebilden kortsiktigt och goodwillhanteringen långsiktigt. Summerat har vi lyckats få en bättre kontroll på vår lånebild då vi nu återbetalt våra korta lån genom upptagandet av en treårig kreditfacilitet, gjort en andra större delbetalningen gällande förvärvet av Raketsepel samt blivit godkända av NGM Nordic SME. Vad gäller hanteringen av goodwill fortlöper den utredningen. Sist men inte minst har vi stärkt upp ledningsgruppen med såväl Arvid Klingström, Chief Commercial Officer (COO) och Philip Arfwedson, Chief Financial Officer (CFO), båda mycket välmeriterade och där Philip tillträder i början av augusti. Som ett resultat av det intensiva arbete som har pågått under våren kan vi nu fokusera framåt.

Ett Powerhouse inom Hyper-Casual Gaming
Genom förvärvet av Raketspel stärkte vi inte bara upp vår operativa grund, vi skapade dessutom det som ligger till grund för vår satsning framåt, ett Powerhouse inom Hyper-Casual gaming. Med tidigare hits som Castle Raid! och Dig This!, där spelen tillsammans haft över 150 miljoner nedladdningar globalt har vi en bra grund att utgå ifrån när vi nu tar sikte på att skapa ett Powerhouse inom genren Hyper-Casual Gaming. Den nyligen rekryterade Arvid Klingström, tidigare från bl a Paradox Interactive och King är den som tillsammans med det välmeriterade teamet leder detta arbete. Hyper-Casual segmentet i synnerhet växer starkt globalt och med 4,2 miljarder nedladdningar (*) bara under första kvartalet i år tror vi att segmentet går en ljus framtid till mötes. Redan idag har finns välbeprövade processer på plats för att på ett effektivt sätt kunna gå från idé till lansering på mindre än ett par månader. En annan viktig pusselbit i skapandet av detta Powehouse är vårt nära samarbete med Voodoo, en av världens största mobilspelsförläggare. Tillsammans med Voodoo kan SLG snabbt och på ett kostnadseffektivt sätt få fram den relevanta data som är avgörandet i beslutet om ett spel är värt att satsa på eller inte. Vi avsätter tid varje vecka för att spåna nya idéer och just nu har vi fler idéer på lager än vad vi har möjlighet att skapa. I skrivande stund ligger 3 spel under utveckling/test fas och för att kunna öka takten förstärker vi teamet med ytterligare en till två spelutvecklare med anslutning till hösten. Hyper-Casual gör mig extra exalterad och vår målsättning är att skapa flera globala listettor. Det som är extra spännande är att det räcker med en superhit för att skapa signifikant aktieägarvärde över natten.

Finanstid.se skrev nyligen ett reportage om hur vi växer strategiskt framgent inom Hyper-Casual segmentet. Har du missat det så finns det att läsa här!

Generella uppdateringar
Under perioden har vi haft en något försenad uppdatering avseende innehåll i Battle Camp. Detta då vi nu flyttar utvecklingen av spelet från Korea till Sverige för att kunna vara mer flexibla och skapa bättre innehåll framöver. Spelet är en mycket viktig del i vår portfölj med över 40 miljoner nedladdningar mellan plattformarna. Vi ser fortsatt stor potential att förbättra de fina siffrorna spelet har och kommer fortsätta satsa på att utveckla spelet än mer. Nyligen har vi även inlett ett optimeringsarbete avseende annonserna i spelet Battle Camp som syftar till att generera högre intäkter. Vi beräknar att detta arbete kommer fortlöpa en bit in i tredje kvartalet.

Safe Lane Gaming står starka inför vad som komma skall och jag ser verkligen fram emot hösten. Vi har många spännande saker i pipen med bland annat flertalet spel som just nu testas hos våra spelförläggare. Den initiala känslan är att några av spelen har visat på stor potential!

Till sist vill jag passa på att tacka våra aktieägare, nu vänder vi blad, blickar framåt och jag önskar er en fin sommar.

Med vänliga hälsningar
Jesper Nord

* https://appmagic.rocks/

 

Release