Ny tjänst lanserad med mobiloperatören Omantel

Regulatory 2018-01-31 14:05:10

Oman Telecommunications Company S.A.O.G, Omantel, har idag lanserat VoIP-appen Omantel Talk to home. Denna tredje lansering i Oman gör att Challengers system nu når större delen av landets befolkning.

Bolaget har idag tillsammans med Omantel lanserat en ny tjänst med Android-appen “Omantel Talk to home” som finns tillgänglig på Google Play. Initialt riktar sig appen till Omantels kontantkortskunder, där det viktiga kundsegmentet migrantarbetare återfinns. Kunder aktiverar enkelt sina mobilnummer direkt i appen och får därmed en mindre samtalspott automatiskt för att gratis kunna ringa några minuter med appen. Appen ger sedan tillgång till förmånliga minutpriser globalt.

Länk till produktsida på Omantels hemsida: www.omantel.om/en/talktohome

Challenger driftar systemen på distans och kan hantera stora mängder samtalstrafik. Även apparna är framtagen av bolaget som står för uppdateringar, underhåll och leverans via Google Play. För varje kopplad samtalsminut i appen får Challenger en del av intäkterna. På detta sätt bygger vi tighta och långsiktiga relationer med kundföretagen där ökat användande gynnar alla parter.

Dagens lansering med Omantel väntas öka användandet av Challengers tjänster betydande och förhoppningen är att det även skall få fart på återförsäljarnas (FRiENDi och Renna mobile) tjänster som nu får ny uppmärksamhet.

Omantel

Omantel är den största operatören i Sultanatet Oman med staten som huvudägare. Företaget står för ca. 60% av mobiltelefonimarknaden i landet, med ca. 3,5 miljoner mobilkunder och en årlig omsättning på drygt 10 miljarder kronor. Omantel säljer kapacitet i sina nät till två fristående operatörer, Friendi Mobile och Renna Mobile, vilka även de erbjuder Challengers tjänster till sina kunder.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Johan Meijer, VD Challenger Mobile AB

Mobil: +46 (0)736-207 520

e-post: johan.meijer@challengermobile.com

Denna information är sådan information som Challenger Mobile AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 31 januari 2018.

Challenger Mobile är en svensk teknikkoncern inom kommunikation, som erbjuder helhetslösningar för IP-baserade mobiltelefonitjänster. Challenger erbjuder en skräddarsydd lösning för företag och organisationer att enkelt erbjuda egna mobilappar för gränslös kommunikation. Det är en allt-i-ett-lösning, skräddarsydd, implementerad och driftad av Challenger Mobile.

www.challengermobile.com

Läs som PDF.