Mine Rescue når 1,5 miljoner nedladdningar

Regulatory 2021-08-06 11:07:10

Safe Lane Gamings spel Mine Rescue har nu laddats ner mer än 1,5 miljoner gånger. Spelet är skapat av det helägda dotterbolaget Raketspel och släppts tillsammans med publishern Carry 1st. Under våren har vi bytt profil på Mine Rescue, från ett hyper casual spel till en mer långsiktig satsning. Det innebär i praktiken att intäktsmodellen bygger på längre speltid och mer engagerade spelare. Spelet är nu mer i Casual genren av mobilspel, vilket breddar Safe Lane Gamings portfölj ytterligare.

Bytet av strategi för Mine Rescue gjordes i och med omlanseringen i April 2021 och spelet har växt exponentiellt under sommaren. Fokus på en längre speltid har lett till att man kunnat marknadsföra spelet mer aggressivt, än man kunde innan ändringarna. Resultatet av den strategiska förändringen har varit lyckad och under veckan har spelet nått över 1.5 miljoner nedladdningar.

“Mine Rescue är lönsamt och har fortsatt bra speltid. Vi har kunnat fortsätta att marknadsföra i en stadig takt och spelet genererar intäkter, vilket kommer synas mer i Q3 än Q2.” säger Raketspels vd Johan Henkow.

Spelet finns att ladda ner på Appstore och Google play.

Release